29.12.13

Βγες με ένα κορίτσι τέλος πάντων!

(Το παρακάτω κείμενο το έγραψα σαν απάντηση στα -κατά την γνώμη μου-ανούσια άρθρα που κυκλοφορούν "Βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει" "Βγες με ένα που δε διαβάζει" και σε καμία περίπτωση δε θέλω να υπονοήσω ότι αυτές που γράφουν είναι πιο "γαμάτες-ψαγμένες-κουλτουριάρες-έξυπνες". Απλά ξόδεψα μεγαλύτερη έκταση σε αυτές γιατί πιστεύω ότι γνωρίζω πως σκέφτονται και μου είναι πιο οικείο θέμα.Ούτε έχω σκοπό να "επιτεθώ" στα άρθρα που ανέφερα απλά εκφράζω την γνώμη μου!)

Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί ποτέ δε θα βαρεθείς. Όλα γίνονται μικρή πηγή έμπνευσης και οίστρου, από ένα πολύχρωμο χαλίκι στην αμμουδιά μέχρι ένα τραγούδι.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί η ζωή της κάθε μέρα ξεκινάει δημιουργικά, ίσως με έναν καφέ,ραδιόφωνο και μια άσπρη σελίδα.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει,γιατί πιο πριν έχει διαβάσει, και θα έχετε τόσα πολλά να πείτε και να σου μάθει, στις ατελείωτες βόλτες σας στο Θησείο,στην Πλάκα και στην Ερμού.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί έχει ίσως ασχοληθεί με κάποια θέματα σημαντικά, όπως ρατσισμός, απομόνωση, αποξένωση, σχέσεις, φιλία, έρωτα.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει, μόνο αν έχεις στην διάθεση σου να σπαταλήσεις χρόνο για να ακούσεις τις νέες τις φλύαρες ιστορίες που είναι υπό κατασκευή, και απλά να την κοιτάς και να προσπαθείς να συμβαδίσεις με την σκέψη της.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει, όχι γιατί είναι πιο έξυπνη ή πιο ενδιαφέρουσα από κάποια που δεν γράφει, αλλά απλά γιατί θα σου αρέσει να αποτελείς αντικείμενο της έμπνευσης της.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί μιλάει και εκφράζεται όπως μέσα σε ένα βιβλίο και ο λόγος της είναι γλαφυρός και συνεχόμενος και δεν αφήνει κενά σε αυτά που λέει.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί με το μυαλό της έχει ταξιδέψει παντού στο χώρο-χρόνο και θα μοιραστεί τις εμπειρίες της μαζί σου.
Βγες με ένα κορίτσι που γράφει γιατί θα κάνει κάθε μέρα σας να μοιάζει σα σελίδα από μυθιστόρημα,γιατί αγαπάει τις τέχνες,γιατί προσπαθεί να κάνει τον εαυτό της καλύτερο μέσα από αυτά που γράφει.
Δε χρειάζεται το κορίτσι αυτό να φοράει μεγάλα μυωπικά γυαλιά και να σου μιλάει για καλλιτέχνες που το όνομα τους τελειώνει σε -όφσκι και -έφσκι ή να πηγαίνει μόνο σε underground καφετέριες ή να ακούει σπίτι της μόνο κλασσική μουσική ή νέο κύμα. Δε λέω καλές είναι και αυτές, αλλά προπάντων το κορίτσι πρέπει να χει χαμόγελο και χαρούμενο βλέμμα και ενθουσιασμό για την ζωή και να σε πιάνει από το χέρι και να σε τραβάει από 'δω και από 'κει, και όλα να της θυμίζουν μπερδεμένες ιστορίες στο κεφάλι της και να τις μοιράζεται μαζί σου...
Και βασικά,βγες και με ένα κορίτσι που δε γράφει, αλλά έχει όλα τα παραπάνω και όταν την βλέπεις να κατεβαίνει από την στάση του λεωφορείου να χαμογελάς χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Βγες με μια δικηγόρο σοβαρή και μυστηριώδες,με μία μαθηματικό,πολυμήχανη και με κοφτερό μυαλό,με μία νηπιαγωγό τρυφερή και στοργική,με μια κοπέλα που θα γεμίζει τις μέρες σου με χαλαρά ποτά και καφέδες όταν δεν είσαι στα καλύτερα σου.
Βγες με μια κοπέλα που ζει για το σήμερα και γελάει με τα αστεία σου.
Βγες με μια κοπέλα που όταν ψωνίζει ρούχα ή αξεσουάρ σκέφτεται αν θα σ'αρέσουν.
Βγες με μια κοπέλα που κάθε φορά που αντικρίζει κάτι όμορφο,περίεργο ή αξιοσημείωτο σε παίρνει τηλέφωνο να στο πει.
Και στην τελική βγες με μια κοπέλα αυθεντική που κάθε φορά που σε βλέπει να χαμογελάει και αυτή ασυνείδητα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου