24.12.14

Φιλιά ανάμεσα σε μαρμελάδες.

Να φιλιέστε. Να φιλιέστε σε κυλιόμενες σκάλες, τα κορίτσια στο πάνω σκαλοπάτι και τα αγόρια στο από κάτω,να κρατούν αυτές τα μαλλιά τους στο πλάι για να μην μπερδευτούν οι τούφες τους με τα φιλιά, και αυτοί να τις κρατάν από την μέση, σφιχτά σαν να'ναι να τους φύγουν.
Να φιλιέστε στο πλοίο. Εκεί που κάθεστε δίπλα-δίπλα και φυσάει το καλοκαιρινό θαλασσινό αεράκι να γυρνάει ο ένας στον άλλον να φιλάτε πρώτα την μύτη του άλλου και μετά στο στόμα. Και με το ένα χέρι να κρατάνε τα κορίτσια τα μεγάλα τους ψάθινα καπέλα, σαν αυτά της Αλίκης Βουγιουκλάκης και τα αγόρια τα μαλλιά τους που τα ανακατεύει ο αέρας. Και έτσι που θα πιτσιλάει το θαλασσινό νερό τα πρόσωπά σας, να'ναι τα φιλιά αρμυρά και όχι γλυκανάλατα. 'Ετσι κι αλλιώς το αλάτι μας λείπει από τις ζωές μας.
Ο κόσμος πρέπει να φιλιέται. να φιλιέται για καλημέρα πριν πάει δουλειά και για καληνύχτα, πριν πλακωθούν από το πάπλωμα. Όταν κάνει κρύο να αγκαλιάζεται, πρέπει ο κόσμος. Να ψάχνουν τα χέρια κάτω από κασκόλ και μαλλιά έναν λαιμό να κρατήσουν μέσα στα χέρια τους και δύο ροδαλά μάγουλα να χαϊδέψουν οι αντίχειρες. Να φιλιέται μέσα στην μέση του δρόμου και γύρω τους οι άλλοι να τρέχουν , να περπατάν γρήγορα, να μιλάνε στο κινητό, να κουβαλάν ψώνια, να κάνουν ποδήλατο, και δύο άτομα μέσα στην μέση, να σταματάν τον χρόνο και να φιλιούνται. Να τους κοιτάνε οι περαστικοί και να ζηλεύουν λίγο. Και να χαμογελάνε. Να φιλιούνται ανάμεσα σε ράφια στο σούπερ μάρκετ κρυμμένοι ανάμεσα στην μερέντα και στις μαρμελάδες. Να φιλιούνται στην κουζίνα, με την μυρωδιά της κανέλας που ψήνεται μαζί με τον κιμά, δίπλα από το μισάνοιχτο παράθυρο που τους επιτρέπει να βλέπουν τον βαθύ μπλε ουρανό κεντημένο από μικρά, ασημί αστέρια.
Να φιλιούνται μέσα στο βαγόνι του μετρό που τρέχει πάνω σε παλιές ράγες που το κάνουν να πάλλεται συχνά πυκνά και ρίχνει τα κορίτσια μέσα στην αγκαλιά των αγοριών. Να φιλιούνται γιατί στην επόμενη στάση ένας από τους δύο θα κατέβει. Και αφού ο ένας από τους δύο φύγει, να αγγίξει ο άλλος τα χείλια του, να τα δαγκώσει λίγο, να τα γλύψει για να δει αν έχουν γεύση ακόμα από το φιλί, αν έχουν μυρωδιά, αν είναι διαφορετικά τώρα, αφού ενώθηκαν με το άλλο χείλια. 
Να φιλιέστε σε συναυλίες του αγαπημένου σας τραγουδιστή χορεύοντας αγκαλιά πάνω στο καυτό, τσιμεντένιο δάπεδο από τον χορό με κουβέρτα την πάχνη από τις λαχανιασμένες ανάσες του πλήθους που τραγουδάει και χορεύει. 
Να φιλιέστε μέσα στην θάλασσα και ο ήλιος να καίει τις πλάτες σας και να τις τρώει το αλάτι. Και να έχετε τα μάτια κλειστά από την αντηλιά ακούγοντας το κύμα και την μουσική από την παραλία.
Να φιλιέστε στα αεροδρόμια για ''καλώς ήρθες'' ή ''αντίο''. 
Να είναι υγρά, δροσερά, πεινασμένα και χαμογελαστά τα φιλιά όλου του κόσμου. Να φιληθούμε όλοι μαζί και να γίνει μια μεγάλη έκρηξη και πολλά μικρά, τόσο δα, χρωματιστά γυαλιστερά χαρτάκια να γεμίσουν όλον τον κόσμο, να πετάξουν ψηλά πάνω στον ουρανό και μετά να έρθουν να κάτσουν στα κεφάλια μας, στο πρόσωπό μας, στους ώμους μας και να 'μάστε έτσι, πολύχρωμοι και ευτυχισμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου